De natuurfotograaf

hert (162K)
Wildlife (dieren die men in het wild tegen komt)
IMG_3078 (266K)
Avian ( vogel-fotogafie)
dieren-1 (395K)
Macro ( 1:1 fotografie van kleine insecten, en objecten)
regenboog_panorama1 (390K)
Landschapsfotografie

Natuurfotografie kan je eigenlijk in twee onderdelen opsplitsen.Wildlife fotografie, hier valt onder alle dieren die in het wild leven. al het overige soorten met natuur als onderwerp spreken we overNatuur fotografie

Een goede natuurfotograaf in het algemeen worden ?

Je moet eerst anders leren kijken! leer te kijken in composities,   kleurvlakken,  contrasten, maar wordt ook bewuster van je omgeving,en wat er allemaal te zien is!

wees nieuwsgierig en vooral ook leergierig

Leer van anderen, kijk naar een foto van een andere fotograaf en probeer die eens na te maken, door veel te oefenen leert men ( oefenig baart kunst ).

Heb geduld

waarom is die foto van die bekende natuurfotograaf zo goed? Vaak omdat deze fotograaf bereid was om net even langer stil te zitten, en het moment af te wachten. Kijk ook verder, en wees voorbereid als de situaties, en mogelijkheden zich voordoen.

Verdiep je in je onderwerp

door te weten waar een bepaald dier zich bevind, en wat zijn gewoontes zijn is je kans om dat dier goed op de foto te krijgen vele malen groter.

Heel vaak woordt aan mij gevraagt

welke camera moet ik kopen? of wat is een goede camera voor mij?

tip die ik dan geef is:

voordat je al je spaarcenten in een camera, lens, of andere foto-materiaal steekt, zorg dan eerst dat je goed ingelezen bent in alle materie van het produkt dat je zoekt.

Ik fotografeer met Canon

Hier onder enkele voorbeelden:

 

er zijn natuurlijk ook andere merken maar Canon en Nikon zijn op dit moment wereld leider in de fotografie